גיל המעבר ברפואה הסינית
 
גיל המעבר (הנקרא גם "מנופאוזה") הוא שלב בחייה של האישה בה נפסק בה האישה מפסיקה לקבל ווסת ובעצם מאבדת את פוריותה.

בעיקבות זאת, חלה ירידה גדולה ברמת ייצור ההורמונים הנשיים (אסטרוגן ופרוגסטרון). אצל נשים במדינות המערב הגיל השכיח להתחלת גיל

המעבר הוא סביב 50, אך יש נשים שאצלן מתחילים התסמינים עוד קודם לכן. יש נשים שתהליך זה מתרחש אצלן מוקדם מאוד, בסוף שנות

השלושים ומנגד, אחרות שאצלן מגיע גיל המעבר מאוחר יחסית בגיל 55. תסמיני גיל המעבר כוללים תסמינים רבים, פיזיים ורגשיים כאחד, חלקם

קשים ויכולים אף לשבש את איכות חייה של האישה, כמו למשל: גלי חום (הכי נפוץ), הזעות לילה ואינסומניה, עצבנות, דיכאון, חרדות, סימני

יובש, יובש בנרתיק, צמא מוגבר, עייפות, כאבי ראש ועוד.

גיל המעבר ברפואה הסינית
גיל המעבר מתרחש על פי הרפואה הסינית בגיל 49 לאחר 7 מחזורי חיים של 7 שנים המאפיינים את האישה.על פי הרפואה הסינית קיימים בגוף שלוש אנרגיות או חומרים הקובעים את בריאות ואיזון הגוף:
yin – אנרגיה שהיא יותר "חומר". האנרגיה המזינה, המקררת והמקרקעת בגוף. קשורה מאוד להורמון הנשי אסטרוגן.
Yang – האנרגיה המחממת, המגינה והפעילה יותר בגוף. קשורה מאוד להורמון  הפרוגסטרון.
Jing – התמצית אשר מאוחסנת בכליות והיא בעצם משקפת את המטען הגנטי שלנו. הכליות על פי הרפואה הסינית היא המקור של שלושת החומרים הללו. יש להן תפקיד עיקרי במערכת הרבייה והמין, מערכת החיסון ווההתפחות שלנו. הכליות קשורות לעצמות ולכן יש קשר לבריחת סידן ואוסטיאופורוזיס אצל נשים בגיל המעבר.
כאשר האישה מפסיקה לקבל ווסת, ישנה ירידה גדולה בהורמוני האסטרוגן (Yin) והפרוגסטרון (Yang) ולכן מתחילות תופעות כגון גלי חום, יובש, עצבנות וכו'.
התמצית היא זו שקובעת את הקונסטיטוציה או את המטען הגנטי של האישה מרגע לידתה. היא מתכלה במשך השנים ובמקביל לכך גם היין והיאנג מתכלים. נשים ש"מכלות" את התמצית שלהן במשך השנים ומנהלות אורח חיים לא נכון, למשל עבודה קשה מידי, תזונה לקויה, צריכה מופרזת של אלכוהול או סמים, לידות מרובות וכו' עשויות לסבול בצורה קשה יותר של תופעות גיל המעבר, ואף להיכנס בגיל מוקדם יחסית. כמו כן, אשה אשר אמה סבלה מגלי חום נושאת איתה מטען גנטי של חולשת כליות (בייחוד של של יין הכליות) ולכן סביר להניח שגם היא תסבול מתופעות דומות. כאן נכנס התפקיד של הרפואה הסינית, שהינה בעצם רפואה מונעת לטפל בנשים אלו עוד לפני שהתחיל התהליך, המטרה להפחית את התופעות ואף למנוע אותן כליל.

נשים במזרח הרחוק (בעיקר בסין וביפן) חוות את גיל המעבר בצורה פחותה משמעותית מנשים במערב. למעשה רק 80% מהן יחוו אותו. ההבדל העצום הזה נעוץ בהרגלי החיים והתזונה במזרח העשירה בסויה וטופו, אשר מכילים פיטואסטרוגנים בכמות גבוהה.

הטיפול ברפואה סינית
הטיפול ברפואה הסינית יכלול כמו תמיד איבחון מעמיק על מצבה הבריאותי של המטופלת ועל כל המערכות בגוף. בהתאם לאבחנה, אשר מותאמת באופן אישי לכל מטופלת יבחרו נקודות דיקור מתאימות, צמחי מרפא, תוספי תזונה בעת הצורך ושינוי תזונתי.הטיפול ברפואה הסינית הוא בטוח לחלוטין וכמעט שאין לו תופעות לוואי, בניגוד לטיפול בהורמונים שעשוי לגרום לתופעות לוואי מרובות.הדרך הטובה ביותר לעבור בשלום את גיל המעבר, ולחיים בריאים בכלל, היא אורח חיים ותזונה נכונים לאורך כל החיים, ובכך נתמוך בכליות ונשמר את התמציות שלנו לזמן ארוך ככל שניתן. 
פספסת את השלב הזה? את כבר בת 50? עדיין לא מאוחר לגמרי. אפשר להתחיל עכשיו, וכך להאט את תהליך ההתכלות שאותו הזכרנו.לנשים בגיל המעבר מומלץ לצרוך מזונות עשירים ומזינים, הרבה ירקות ופירות, בעיקר את אלו שמכילים הרבה נוזלים כגון עגבניות, אגסים, תפוחים, אשכולית. רצוי להימנע ממזונות מחממים אשר פוגעים באנרגיית היין בגוף כגון: קפה, אלכוהול, תבלינים מחממים (ג'ינג'ר, הל, קינמון וכו'), לצרוך מעט ככל האפשר מזונות מייצרי לחות כגון: סוכר, קמח לבן, מזון מטוגן. וכמובן לשתות המון מיים. מומלץ לשתות חליטות תה מצמחים מקררים כגון: מנטה, נענע, לואיזה, מרווה.

הטיפול המערבי בגיל המעבר
הטיפול בגיל המעבר ברפואה מערבית הוא בעיקר טיפול הורמונאלי שמחליף את ההורמונים שגוף האישה מפסיק לייצר. ישנם חילוקי דעות עדיין בקהילה הרפואית על תופעות הלוואי של הטיפול, והאם הוא עלול לגרום לסרטן. בנוסף, נותנים לנשים טיפול סימפטומטי לפי הצורך. למשל: לקשיי שינה נוטלות הנשים כדורי שינה, לדיכאון הן מקבלות תרופות אנטי דיכאוניות, נשים הסובלות מעצבנות יקבלו תרופות הרגעה וכן הלאה.

 
 
 
 
 
Facebook
טלפון: 052-6503508   |   דוא"ל: sinitmaya@gmail.com  |  קליניקות: זכרון יעקב  | תל אביב