כאב ברפואה הסינית
 
כאב הוא חלק בלתי נפרד מחיינו. כל אחד מאיתנו חווה אותו בצורה זו או אחרת.
לעיתים אנחנו חיים איתו ביומיום. כל רגע מחיינו הוא שם- מזכיר לנו על קיומו. הוא לא מפריע לנו לחיות את החיים הרגילים שלנו, אבל הוא מציק וקיים שם כל הזמן.
במצבים אחרים, הוא פשוט משתק אותנו, מפריע לשגרת החיים שלנו, גורם לנו לסבל רק, לאובדן ימי עבודה וצריכת תרופות תכופה.

קיימים סוגים רבים של כאב: כאבי ראש, כאבי בטן, כאבי מחזור, כאבים אורטופדיים, כאבי מפרקים ועוד רבים אחרים. לכל אחד מהם סיבה משלו, לרובם אין פיתרון ברפואה הקונבנציונלית.
 
כאב הוא לא בהכרח משהו רע. כאב הוא סימן שמשהו לא מאוזן בתוך הגוף שלנו. משהו מערכתי, הוליסטי, שצריך לטפל בשורש שלו ולא רק בסימפטום. שהרי, אם נטפל רק בסימפטום הבעיה לא תיפטר ותחזור על עצמה.
 
מהו כאב?
ישנם שני סוגים של כאב: פיזי ונפשי. במובנו הרפואי,  מייצג הכאב תחושת אי נוחות פיזית הנגרמת כתוצאה מדחפים עצביים הנושאים למוח שדר על פגיעה ברקמות הגוף, ומכונה בהרחבה כאב פיזי. עוצמת הכאב משתנה מאדם לאדם ואין דרך אובייקטיבית למדוד את עוצמת תשדורת הכאב אל המוח על כן יש להסתמך על דיווחים כמותיים של המטופל. מקובל להשתמש בשיטת הסרגל, שבה המטופל מתאר את עוצמת הכאב מ1-10 .
 
ברפואה הסינית, כאב הוא תוצאה של חוסר איזון של אחד או יותר מהמערכות בגוף, אשר יצר חסימה, או סטגנציה בשפה מקצועית יותר. סטגנציה יכולה להתרחש במרידיאן מסויים (מרידיאנים הם רשת אנרגטית שעוברת בגוף לכל אורכו ורוחבו ומעבירה מידע בין כל המערכות והאיברים בגוף, בין מרידיאן אחד למשנהו ואחראית להזרמה של דם וצ'י בגוף) וליצור כאב באזורים ספציפיים (לרוב אורטופדיים), לאורך או באיזור של אותו מרידיאן, או באיברים עצמם, דבר שיגרום בדרך כלל לפתולוגיה ספציפית של האיבר, הרבה פעמים גם באבחנה קונבנציונלית.
סטגנציה יכולה להיגרם מטראומה (תאונה, חבלה, ניתוח וכו'), מתח נפשי וסטרס אשר גורמים לצ'י בגוף להיתקע, מתזונה לא נכונה והיעדר פעילות גופנית וגורמים רבים נוספים.
בכל אחד מהמקרים הללו, שורש הבעיה עשוי להיות מערכתי ולעיתים להיגרם מאיבר או מערכת שלכאורה לא נראים קשורים אחד לשני. אך ברפואה הסינית כל המערכות והאיברים קשורים אחד לשני ואם יש חוסר איזון באחד מהם האיזון בכל הגוף יופר. בניגוד להשקפת העולם של הרפואה הקונבנציונלית, הכאב או המחלה אינם משהו זר בתוך הגוף שאין להם קשר אליו וצריך להוציא אותם מתוכנו בכל מחיר, אלא הם חלק מהגוף שלנו שנוצר כתוצאה מחוסר איזון מסויים וצריך לטפל בהם ו"להרמן" אותם יחד עם הגוף.
 
 
 
 מחברת המאמר:
מאיה כרמי Dip Ac. & Herbs
 
מטפלת ברפואה סינית
 
 
Facebook
טלפון: 052-6503508   |   דוא"ל: sinitmaya@gmail.com  |  קליניקות: זכרון יעקב  | תל אביב