במרוצת הזמן, אחרי שכבר עברו עידן ועידנים מהתקופה שבה צדנו את הבשר שלנו וליקטנו את הפירות והירקות שלנו מהעצים המזון שלנו הפך להיות משהו אחר. בעת החדשה המזון שאנו אוכלים מכיל רעלים ורעלנים רבים, שהכבד שלנו שאחראי לפרק ולסנן אותם אינו מכיר כלל ואינו יודע כיצד "לטפל" בהם. רעלים אלו נמצאים בירקות והפירות שאנחנו אוכלים (חומרי הדברה וריסוס), בבשר וחלב (הורמונים, שאריות תרופות), במזונות מעובדים ומתועשים (חומרי טעם וריח, חומרים משמרים, צבעי מאכל, אספרטיים), בתרופות ועוד. אם מוסיפים על כל אלה צריכה רבה מידי של מזון מטוגן ושמן, צריכה מרובה של מתוק, מזונות מעובדים, מזונות לא ערך תזונתי נקבל עומס עצום על הגוף שלנו הכבד שלנו, שעובד קשה ממילא. 
התוצאה פעמים רבות תבוא לידי ביטוי בכבד לא מאוזן, ולעיתים אפילו חולה, שלא מתפקד כראוי. התבטאות חריפה של התופעה- כבד שומני. 
לכן, כמו שאנחנו מנקים את הבית בתקופת האביב, כך גם כדאי ורצוי שנעשה גם ניקוי משמעותי ופנימי יותר. ניקוי של גופנו.

על פי הרפואה הסינית הכבד הוא אחד האיברים החשובים ביותר בגופנו. הוא אחראי על הזרימה החופשית של כל התהליכים, החומרים והרגשות בגוף (למשל שחרור נוזל המרה בזמן, שחרור דם הווסת בזמן) והוא לוקח חלק חשוב בתהליך יצירת בדם בגוף. הכבד מתבטא בציפורניים, בעיניים, בגידים והרצועות בכל הגוף ובשיער. הוא גם קשור קשר הדוק למחזור חודשי סדיר ותקין. אורח חיים מתמשך של תזונה קלוקלת, סטרס ועודף רעלים בגוף יגרמו לתקיעות בזרימה התקינה של הכבד או לחסר דם בכבד. חסר דם בכבד יגרום לשיער נושר, ציפורניים שבירות ומתפצלות, מראה עור לא בריא, פריחות, פצעים, התכווצויות שרירים, ווסת דלילה או אמנוריאה (אל ווסת), עיניים יבשות וטשטוש ראיה ועוד.
תקיעות של צ'י הכבד יכולה לגרום לכאבי ראש, מיגרנות, מחזור לא סדיר, כאבי מחזור, עצירות, כאבי גוף שונים ועוד.
על פי תאוריית חמשת האלמנטים ברפואה הסינית הכבד שייך לאלמנט העץ,לצבע הירוק ולטעם החמוץ והעונה היא האביב.

בכדי לנקות את הכבד מרעלים אלו ולעזור לו בתפקוד תקין מומלץ לעשות ניקוי כבד, או בשמו המוכר ברפואה הסינית- ניקוי אביב. את הניקוי עושים פעם בשנה, במשך תקופת זמן שנעה בין שבוע לשלושה שבועות. העונה המומלצת לעשות את הניקוי היא כמובן באביב, כן בעונה זו אנרגיית הכבד נמצאת בשיא שלה. במשך זמן הניקוי אוכלים אורז  (עדיפות למלא אך ניתן להחליפו באורז בסמטי)מש, ירקות ירוקים (חסה, עלים על כל סוגיהם, קולורבי, מלפפון, פטרוזיליה, כוסברה וכו') ותפוחים ירוקים. ירקות ירוקים עשירים בכלורופיל, אשר מהווה בסיס חשוב בהכנת הגוף לטיפול תזונתי ולתהליכים של הרחקת פסולת ממערכת העיכול ומחזור הדם. הכלורופיל מעלה רמות חמצן בגוף והדמיון להמוגלובין נותן לו תפקידים חשובים במערכת הדם בכל הרמות.
את כל אלו אסור לתבל כלל (כולל מלח) למעט כורכום, מיץ לימון (הטעם של הכבד הוא החמוץ) ושמן זית לא מחומם. השתיה המומלצת היא חליטות תה (נענע, לואיזה, לימונית וכל עשב ירוק אחר) ותה ירוק. כמובן שמומלץ לשתות הרבה מים. מי שרוצה יכול להוסיף תוסף שמנקה רעלים כגון כלורלה, עשב חיטה או שעורה וכו'. 
מיותר לציין שמומלץ להקפיד על תזונה מאוזנת ומזינה לכל אורך השנה...


המאמר נכתב על ידי כרמי מאיה
Dip.ac & herbs

הכבד, האביב וניקוי אביב

 
Facebook
טלפון: 052-6503508   |   דוא"ל: sinitmaya@gmail.com  |  קליניקות: זכרון יעקב  | תל אביב